Mainos
Mainos

Tuotantoeläinten salmonellavalvontaa halutaan tiukentaa

Maa- ja metsätalousministeriön työryhmä tiukentaisi tuotantoeläinten salmonellavalvontaa. Se ehdottaa myös kiireellisiä lainsäädännön muutoksia rehujen kuumennuskäsittelyyn ja näytteenottoon.

Työryhmä jätti muistionsa maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle (kesk.) tänään.

Työryhmä pitää tärkeänä etenkin näytteenottoa tuontiraaka-aineista ja rehuseosten valmistajien tuotantoympäristöstä. Se esittää, että näytteenotosta säädetään entistä yksityiskohtaisemmin ja näytemääriä tietyiltä osin suurennetaan.

Ryhmä esittää myös, että näytteenotto rehuympäristöstä säädettäisiin pakolliseksi saastunutta rehua vastaanottaneilla tiloilla.

Tänä vuonna on tarkoitus uusia kanoja, broilereita ja kalkkunoita koskeva osuus salmonella-asetuksesta. Ensi vuonna se uusitaan nautojen ja sikojen osalta.

Työryhmässä olivat edustettuina ministeriön lisäksi Evira ja Eläintautien torjuntayhdistys.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot