Mainos
Mainos

Tuotantoeläintilojen tarkastukset aloitettu läntisessä Suomessa

Tuotantoeläintiloille tehtävät eläinsuojelutarkastukset on aloitettu läntisessä Suomessa. Tarkastusten kohteina on muun muassa nauta- ja sikatiloja, munintakanaloita, turkistarhoja sekä broileritiloja.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella tarkastetaan tänä vuonna noin 250 tilaa. Alueeseen kuuluvat Pohjanmaan, Etelä- ja Keski-Pohjanmaan, Pirkanmaan sekä Keski-Suomen maakunnat.

Tarkastuksia on kahta lajia. Niin sanotuissa EU-eläinsuojelutarkastuksissa käydään läpi, noudatetaanko tilalla kaikkia Suomen eläinsuojelulainsäädännön vaatimuksia. Täydentävien ehtojen valvonnoissa keskitytään rajatummin tiettyihin vaatimuksiin, kuten tuotannon hygieniaan ja eläinten hyvinvointiin.

Läänineläinlääkärit saapuvat tarkastuksille etukäteen ilmoittamatta. Länsi- ja Sisä-Suomessa käynneillä on mukana kaksi tarkastajaa kerrallaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot