Mainos
Mainos

Tuotevalvontakeskus aikoo kitkeä alkoholin laittoman nettikaupan

Tuotevalvontakeskuksen mukaan alkoholijuomia saa tilata ja maahantuoda ulkomailta, mutta vain omaan käyttöön.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus puuttuu alkoholijuomia Suomeen välittävien nettimyyjien toimintaan. Tuotevalvontakeskus sanoo tekevänsä tutkintapyynnöt poliisille tai tullille toimijoista, jotka eivät lopeta alkoholilain vastaista toimintaa. Tutkintapyyntöuhka koskee muutamia nettimyyjiä.

- Sellaisten myyjien toimintaan emme tule puuttumaan, jotka ovat jo lopettaneet toimintansa tai lopettavat sen, mutta jos joku haluaa jatkaa tätä toimintaa ja vähät välittää meidän ohjauksestamme, niin me puutumme siihen tutkintapyynnöin, ylitarkastaja Rainer Pätsi sanoo.

Tuotevalvontakeskuksen mukaan alkoholijuomia saa tilata ja maahantuoda ulkomailta, mutta vain omaan käyttöön. Tällä tarkoitetaan niin sanottua matkustajatuontia, jossa ostaja tuo juomat maahan henkilökohtaisesti tai huolehtii muutoin itse lastin kuljetuksesta Suomeen. Jälkimmäisessä tapauksessa tilaajan velvollisuutena on maksaa viinaksista myös valmisteverot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot