Mainos
Mainos

Tuotevastuu koskemaan myös elintarvikkeita?

Hullun lehmän lihasta tai muusta maataloustuotteesta vahinkoa kärsineet ovat saamassa oikeuden korvauksiin tuottajalta.

EU:n direktiivi tuotevastuusta halutaan ulottaa myös maataloustuotteisiin. Hallitus kannattaa ajatusta, ja kirjelmöi hankkeesta tänään eduskunnalle.

EU-parlamentti patisti jäsenmaiden hallituksia tiukentamaan tuotevastuudirektiiviä viime helmikuussa. Parlamentti selvitti hullun lehmän kriisiä, ja tuotevastuudirektiivin muuttaminen kuului sen suosituksiin.

Nykyisin direktiivi ei koske jalostamattomia elintarvikkeita. Muutos merkitsisi, että korvausvastuu koskisi kaikkia elintarvikkeita, riippumatta siitä onko tuottaja ollut huolimaton vai ei. Suomen oma tuotevastuulaki koskee jo nyt kaikkia elintarvikkeita, jalostamattomat maatalouden alkutuotteet ja riistatuotteet mukaanlukien. Ehdotuksen toteutuminen ei siten aiheuttaisi muutoksia Suomen lainsäädäntöön. Valtaosassa muista EU-maista lainsäädäntöä pitäisi muuttaa. Asian käsittely on vielä kesken EU:n ministerineuvostossa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme