Mainos
Mainos

Tuottajat kiivaana kaupalle: Halpa ulkomainen luomu menee kotimaisen edelle

Luomutuotannossa kuohuu huomenna alkavan luomuviikon alla.

Nuorten tuottajien mielestä kaupan keskusliikkeet ovat kaapanneet vallan luomutuotannon edistämiseen perustetussa Proluomu -yhdistyksessä. Tuottajien mukaan se on johtanut ulkomaisen luomutuonnin suosimiseen.

MTV3 Uutisten mukaan nuoret tuottajat ovat pettyneet luomuketjuun, joka katkeaa matkalla pellolta ruokapöytään. Maanviljelijä Oskari Pirhonen on samaa mieltä muiden tuottajien kanssa – kauppa suosii omia tuotemerkkejä ja halpaa ulkomaista luomua.

– Pahasti näyttäsi sille, että kaupan tavoitteena on, että ei haeta niinkään sitä luomua, vaan haetaan sitä hintaa.

Tuottajat ovat suivaantuneet S-ryhmän ja Keskon vallankäyttöön myös Proluomu -yhdistyksessä. Tuottajien mukaan sen piti edistää suomalaista luomua, ei vain kaupan etua. S-ryhmän valikoimajohtaja Ilkka Alarotu torjuu arvostelun.

– Minä olen pahoillani, jos he kokevat näin, mutta tämä ei missään tapauksessa pidä paikkaansa, koska me on tehty valtavasti töitä nimenomaan suomalaisen luomutuotannon eteen.

Luomukritiikin taustalla näyttäisi olevan tuottajien syvä turhautuminen kaupan ylivaltaan ja vähäiseen kilpailuun ruokaketjussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme