Mainos
Mainos

Tuottajat vetosivat ministeriin sokerin puolesta

MTK:n mukaan EU:ssa tekeillä oleva sokeriuudistus keskittäisi tuotannon keskisen Euroopan alueelle ja lopettaisi tuotannon Suomessa.

Elinkeinonsa tulevaisuudesta huolestuneet sokerinviljelijät saattelivat maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaojaa ratkaiseviin neuvotteluihin Helsinki-Vantaan lentoasemalla illalla.

Euroopan unionissa tekeillä oleva sokeriuudistus keskittäisi tuotannon keskisen Euroopan alueelle ja lopettaisi tuottajajärjestö MTK:n mukaan tuotannon unionin reuna-alueiden maissa kuten Suomessa.

Tuottajat vetoavat ministerille jättämässään avoimessa kirjeessä EU:n omiin päätöksiin, joiden mukaan maataloustuotannon on voitava jatkua unionin kaikilla alueilla - myös syrjäisillä ja epäsuotuisilla.

MTK:n mukaan sokerijuurikkaalle ei ole Suomen oloissa kilpailukykyistä vaihtoehtoa. Käytännössä ainoa korvaava laji on vilja, jota kuitenkin riittää ylituotannoksi asti.

Sokeri työllistää MTK:n tietojen mukaan Suomessa noin 2 500 viljelijää ja 4 000 muuta työntekijää teollisuuden, urakoinnin, kuljetusten, kaupan, neuvonnan ja tutkimuksen parissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme