Mainos
Mainos

Tuotteita vedettiin takaisin ennätysmäärä

Tuotteita kerättiin pois kuluttajilta Suomessa viime vuonna enemmän kuin koskaan aikaisemmin, kertoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Kuluttajatuotteiden osalta määrä oli lähes kaksinkertainen verrattuna vuoteen 2009.

Tukesin mukaan vaarallisia ja vakavasti puutteellisia tuotteita kerättiin viime vuonna pois kuluttajilta poikkeuksellisen paljon, lähes 90 tuotetta. Näistä 32 oli sähkötuotteita, yksi kaasulaite ja loput muita kuluttajatuotteita, kuten leluja ja heijastimia.

Tukes velvoittaa maahantuojia keräämään tuotteet takaisin palautusmenettelyn avulla.

Tukesin mukaan yksi syy takaisinvetojen suureen määrään on tehokas markkinavalvonta. Tieto myös liikkuu EU-jäsenmaiden välillä aiempaa paremmin.

(MTV3)

Kuluttajat ja yritykset voivat tehdä ilmoituksia vaarallisiksi epäilemistään tuotteistaTukesin verkkosivuilla

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot