Mainos
Mainos

Tupakan salakuljetus kasvanut rajusti

Pelkästään viime vuonna tulli takavarikoi yli 28 miljoonaa savuketta.

Tupakan salakuljetus Suomeen on lisääntynyt räjähdysmäisesti. Savukkeita tuodaan laittomasti maahan entistä suuremmissa erissä, ja salakuljetus on yhä ammattimaisempaa.

Pelkästään viime vuonna tulli takavarikoi yli 28 miljoonaa savuketta, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin. Savukkeista suuri osa oli peräisin Venäjältä. Huomattava osa niistä oli aitoja.

- Vältettyjen verojen kokonaismäärä oli noin 4,5 miljoonaa euroa, valottaa Itäisen tullipiirin valvontapäällikkö Olli-Pekka Vanhainen.

Kotkassa on parhaillaan syyteharkinnassa viime vuoden suurin tupakan salakuljetustapaus, jonka yhteydessä tullin haaviin jäi yli seitsemän miljoonaa savuketta. Lasti saapui Kotkaan kesällä meriteitse kontissa, jonka sisällöksi oli merkitty nuudeleita. Marlboro-tupakat oli teetetty Kiinassa, ja niissä oli suomenkieliset pakkausmerkinnät.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme