Mainos
Mainos

Tupakanmyynti alaikäisille rehottaa Itä-Suomessa

Vähittäiskaupat myyvät alaikäisille tupakkaa ja alkoholia tarkistamatta ostajan ikää. Itä-Suomen lääninhallituksen teettämässä selvityksessä 90 prosenttia kaupoista myi nuorelle tupakkaa ja 84 prosenttia tupakkaa ja alkoholia.

Lähes jokaisella ostokerralla myyjälle oli riittänyt, kun täysi-ikäisyyttään vakuutteleva ostaja kertoi henkilöllisyystodistuksensa jääneen kotiin. Tutkimus tehtiin seitsemän 14-16-vuotiaan koeostajan avulla. He tekivät yhteensä 116 ostokoetta Mikkelissä ja sen ympäristökunnissa. 92 ostokerralla nuori sai joko tupakkaa tai sekä tupakkaa että alkoholia.

Lääninhallitus toivoo, että ostokokeiden saama julkisuus hillitsee tupakka- ja alkoholilain rikkomista. Myös yhteistyötä koulujen kanssa tiivistetään.

Jyväskylässä on tehty kaksi vastaavaa tutkimusta. Viime vuoden seurantatutkimus kuitenkin paljasti, ettei ainakaan asian saama julkisuus ollut vähentänyt tupakan ja alkoholin laitonta myyntiä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme