Mainos
Mainos

Tupakkalain siirtymäaika päättyy

Vuonna 2000 voimaan tulleen tupakkalain siirtymäaika päättyy huomenna. Huomisesta alkaen lain vaatimat muutokset ravintoloihin on oltava valmiina.

Ravintoloita koskeva tupakkalaki tuli voimaan 1.3.2000. Se velvoitti kaikki yli 50-neliöiset ravintolat muuttamaan puolet tiloistaan savuttomiksi. Lisäksi työntekijöiden tupakansavulle altistuminen piti minimoida.

Huomenna umpeutuu näiden muutostöiden määräaika, jonka jälkeen viranomaiset alkavat toteuttaa valvontaa, parhaaksi katsomallaan tavalla.

Ravintoloille laki on tarkoittanut vaihtelevia kustannuksia.

USA:ssa savuttomuutta

Kun nykyisen lain toteuttamista aletaan vasta valvoa, samaan aikaan on alettu keskustella jo ravintoloiden täydellisestä savuttomuudesta.

Yhdysvalloissa jotkut osavaltiot ovat jo savuttomia, Norjassa asiasta on tehty myönteinen päätös ja Ruotsissa keskustelu käy kiivaana. Suomessa ainakaan ravintoloitsijat eivät ajatukselle lämpene.

- Tällä hetkellä ravintoloitsijat ovat suorastaan kauhuissaan siitä, jos nyt lähdetään keskustelemaan täydellisestä savuttomuudesta, kun juuri on tehty suuria investointeja, sanoo toimitusjohtaja Timo Lappi Suomen hotelli- ja ravintolaliitto SHR ry:stä.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 30.06.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot