Mainos
Mainos

Tupakkalaki vähensi tupruttelua työpaikoilla

Vuonna 1995 voimaan tullut tupakkalaki on vähentänyt tupakointia työpaikoilla jonkin verran. Samalla työpaikkojen ilma on tullut puhtaammaksi.

Tupakkalaki on vähentänyt työntekijöiden tupakointia 30 prosentista 25 prosenttiin. Työntekijöiden päivittäin polttamien savukkeiden määrä on laskenut 19:stä 16:een.

Vuonna 1995 voimaan tulleen lain vaikutukset ovat olleet suhteellisesti suurimmat teollisuuden työpaikoilla. Työpaikkojen nikotiinimittausten mukaan ilman nikotiinipitoisuudet vähenivät lain vaikutuksesta noin kymmenenteen osaan.

Työterveyslaitoksen tutkijoiden Antero Heloman, Maritta S. Jaakkolan, Erkki Kähkösen ja Kari Reijulan tutkimus tupakkalain vaikutuksista työntekijöiden tupakointiin ja tupakansavulle altistumiseen on julkaistu maailman johtavan kansanterveystieteen julkaisun, American Journal of Public Healthin, syyskuun numerossa.

Kyselytutkimuksessa oli mukana yhdeksän suurta ja keskisuurta työpaikkaa Helsingin seudulta. Työntekijöiden tupakointia ja savulle altistumista selvitettiin välittömästi ennen lain voimaantuloa sekä vuosi sen jälkeen.

Kaikki tutkitut työpaikat olivat sellaisia, joissa tupakointia oli jo ennen lain voimaantuloa rajoitettu vapaaehtoisesti.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot