Mainos
Mainos

Tupakointi vähenee hitaasti

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2007 päivittäin tupakoivien osuus väestöstä oli runsas viidennes, eli 21 prosenttia.

Vuonna 2007 suomalaisista 15-64-vuotiaista miehistä 67 prosenttia oli tupakoimattomia ja naisista vastaavasti 78 prosenttia. Miesten tupakointi on vähentynyt 1980-luvulta ja naisten tupakointi on myös vähentynyt 1980-luvun alun tasolle.

Suomalaisista aikuisista miehistä 26 prosenttia ja naisista 17 prosenttia tupakoi päivittäin. Noin 7 prosenttia aikuisista tupakoi satunnaisesti. Päivittäin 15-24-vuotiaista miehistä poltti 24 prosenttia, satunnaisesti 11 prosenttia ja samanikäisistä naisista vastaavat osuudet olivat 16 ja 10 prosenttia.

Tiedot ilmenevät Tupakkatilastosta, joka perustuu pääosin Kansanterveyslaitoksen ja Tullihallituksen tutkimuksiin ja tilastoihin.

(MTV3-Tilastokeskus)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot