Mainos
Mainos

Tupakointikielto koskee pian perheautoilua

Tupakointikielto koskee pian myös alaikäisten kanssa matkustavia yksityisautoilijoita.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan hallitus antaa asiasta esityksen eduskunnalle kahden viikon sisällä. Lehden mukaan uudistus kuuluu tupakkalain muutoksiin, joiden on määrä tulla voimaan ensi keväänä.

Lasten kanssa autoilevan tupakointiin ei ainakaan aluksi liity rangaistusta. Näin voidaan välttää ongelmat, jotka liittyvät yksityisyyden suojaan. Yksityisiä ajoneuvoja voidaan verrata koteihin, mutta asunnoissa tupakointiin ei ole tulossa vastaavaa kieltoa.

Sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuominen pitää lain vaikutusta lähinnä moraalisena. Hänen mukaansa yksityisautoilua koskeva tupakointikielto on käytössä ainakin Kanadassa ja Australiassa, mutta Eurooppaan käytäntö ei ole vielä levinnyt.

Ministeriö perustelee kieltoa tutkimustuloksilla, joiden mukaan yhdenkin savukkeen polttaminen autossa on sivulliselle haitallisempaa kuin tupakansavu baareissa ja ravintoloissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme