Mainos
Mainos

Tupakointikielto laajenee - päiväkotien ja koulujen ympäristöt pian savuttomia

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on tänään hyväksynyt tupakkalain muutosta koskevan mietinnön.

Uudessa tupakkalaissa rajoitetaan tupakkatuotteiden esilläpitoa ja tarjontaa etenkin lasten arkielämän piirissä muun muassa laajentamalla tupakointikieltoja

Tupakointikielto laajenee koskemaan lasten ja nuorten ympäristöä esimerkiksi päiväkotien ja koulujen lähellä. Lisäksi tupakointi kielletään muun muassa perhepäivähoitopaikoissa, asuinkiinteistöjen yhteisissä tiloissa ja ulkona järjestettävien tilaisuuksien katsomoissa.

Hallituksen esityksessä ehdotettiin tupakointikiellon laajentamista koskemaan myös yksityisautoja lasten läsnä ollessa. Sosiaali- ja terveysvaliokunta ehdottaa kuitenkin tämän poistamista lakiesityksestä, koska kielto edellyttäisi perustuslain säätämisjärjestystä.

Tupakat pois automaateista

Lisäksi uudessa tupakkalaissa rajoitetaan lasten ja nuorten tupakkatuotteiden saatavuutta. Alaikäisille ei saa myydä, välittää tai tarjota tupakkatuotteita. Kielto koskee myös yksityishenkilöitä.

Samoin kielletään tupakkatuotteiden maahantuonti ja hallussapito alaikäisiltä.

Myös tupakkatuotteiden myynti automaatista kielletään neljän vuoden siirtymäajan kuluttua.

(MTV3)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot