Mainos
Mainos

Tupo juuttui viime metreillä

Kattava tulosopimus juuttui viime metreillä Kotkan ja Haminan satamien muutamaa kymmentä ahtaajaa koskevaan työsopimusriitaan.

Tupo-ratkaisua haetaan

SAK hyväksyi omalta osaltaan tulosopimuksen aamulla, mutta Teollisuuden ja Työnantajain TT:n mukaan sopimus ei ole riittävän kattava, ellei ahtaajia saada mukaan.

Tuloratkaisun kohtalo on näin yhä auki ja uusien neuvottelujen varassa. Työnantajat eivät pidä tuloratkaisua vielä riittävän kattavana.

Myös Palvelutyönantajat pitävät ahtaajien mukaantuloa keskeisenä edellytyksenä. Ahtaajien sopimus kariutui yöllä erityisesti Kotkan ja Haminan satamien irtisanomisia koskevaan kiistaan. Työnantajapuolella toivotaan, että tämä kiista voitaisiin sivuuttaa tulosopimuksessa, koska riita koskee vain yhtä yksittäistä yritystä.

Työnantajapuolella on herättänyt ärtymystä, että ahtaajien sopimusta neuvotellut AKT:n puheenjohtaja Kauko Lehikoinen oli aamulla SAK:n hallituksessa mukana hyväksymässä tuloratkaisua oman keskusjärjestönsä puolesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot