Mainos
Mainos

Tupo-neuvottelut alkavat tänään

Tulopoliittista kokonaisratkaisua koskevat neuvottelut käynnistyvät virallisesti tänään. Niin sanotun suuren neuvottelukunnan tapaamiseen osallistuvat kaikkien työmarkkinoiden keskusjärjestöjen sekä julkisen sektorin työnantajien pääneuvottelijat. Tupo-neuvotteluissa keskeisiksi kiistakysymyksiksi nousevat työelämän entistä suuremmat joustotarpeet. Neuvottelujen aikataulu on kireä muun muassa nykyiseen sopimukseen liittyvän ansiokehityspykälän takia.

Neuvotteluissa on määrä saada aikaan työllisyyttä tukeva, matalaan inflaatioon sopeutettu kattava tulopoliittinen kokonaisratkaisu.

Tänään iltapäivällä järjestettävässä tilaisuudessa neuvotteluosapuolten on tarkoitus käsitellä neuvottelujen pohjana olevia talouskysymyksiä. Osapuolet saavat kuulla muun muassa valtiosihteeri Raimo Sailaksen esittämän taloudellisen katsauksen.

SAK odottaa nopeita tupo-neuvotteluja

Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK odottaa tupo-neuvottelujen etenevän nopeasti. Eilen kokoontunut SAK:n hallitus pitää välttämättömänä sitä, että neuvottelutulos saadaan aikaan marraskuun loppuun mennessä.

SAK:n hallitus korostaa, että sopimuksen on oltava kattava ja tupo voi syntyä vasta joulukuussa, kun liittojen neuvottelujen tulos tiedetään. Tupo-tavoitteistaan SAK pitää työelämän laatukysymyksiä edelleen keskeisenä.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen pitää tupoaikataulua melko tiukkana. Hän perää kuitenkin kaikilta osapuolilta selvää tahtoa sopimukseen pääsemiseksi,jotta veroratkaisut voidaan tehdä eduskunnan esittämän aikataulun mukaan. Ihalainen haluaa pidättäytyä suurista nimelliskorotuksista ja keskittyä ostovoiman nostoon.

Teollisuuden ja työnantajien Tapani Kahri arvioi, että palkankorotuksista sopiminen ei tuottane suuria vaikeuksia. Kahrin mukaan suurimmat ongelmat ovat sopimuksen tekstiosuudessa.
(MTV3-STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme