Mainos
Mainos

Tupo-neuvottelut jatkuvat huomenna

Lukkiutuneita tupo-neuvotteluja jatketaan huomenna iltapäivällä. Neuvotteluissa alkaa viimeinen puristus, sillä SAK on asettanut maanantaiaamun takarajaksi ratkaisun syntymiselle.

Tupo-tarjoukset rinnakkain

Ellei tupo-sopua synny, SAK luopuu yrittämästä pitempään keskitettyä sopimusta. Tässä tapauksessa neuvottelut siirtyisivät liittotasolle. Työntekijä- ja työnantajapuoli ovat olleet eri mieltä palkankorotuksien tasosta.

SAK asetti oman takarajansa sen jälkeen, kun neuvottelut olivat katkenneet tuloksettomina alkuviikosta. SAK:n osastopäällikkö Eero Heinäluoma arveli tänään, että keskusjärjestö pitää kiinni neuvotteluajalle asettamastaan takarajasta.
-Spekulointi syksyn tuloneuvottelujen todellisista takarajoista on turhaa. Takarajana on ensi maanantai, Heinäluoma sanoi Viestintäalan ammattiliiton seminaarissa Helsingissä.

Työntekijä- ja työnantajapuoli ovat olleet eri mieltä palkankorotuksen tasosta ja palkansaajapuoli vielä keskenään siitä, millä tavalla korotus rakentuisi. Neuvotteluissa ehdittiin sopia ennen niiden keskeytymistä monia ns. työelämän laatuasioita kuten vuorotteluvapaan jatkuminen. Heinäluoma varoitteli työnantajapuolta, että palkkavaatimukset pikemminkin kasvavat kuin vähenevät, jos neuvottelut siirtyvät liittotasolle.

Myös pääministeri Paavo Lipponen on ollut huolissaan tuloneuvottelujen tilanteesta. Hän tapasi työmarkkinajohtajia torstaina ja korosti voimakkaasti tulosovun tarpeellisuutta maan talouden kannalta.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot