Mainos
Mainos

Tupo-neuvottelut käynnistyvät tänään

Iltapäivällä alkavista tupo-neuvotteluista odotetaan vaikeita suurien näkemyserojen vuoksi.

Tulopoliittiset neuvottelut alkavat tänään. Neuvotteluista odotetaan vaikeita, sillä näkemyserot sekä palkankorotuksista että muista kysymyksistä ovat suuria. Työnantajat puhuvat noin 1,5 prosentin palkankorotuksista, työntekijöiden vaatimukset ovat 3,5-4 prosentin välillä.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen toivoo sekä palkankorotuksia että hallituksen tukea.

-Onnistunut tuloratkaisu yhdistettynä hallituksen työllisyystoimiin voi muodostaa sellaisen vankan kokonaisuuden, joka vie meidät tämän vientivetoisen taloustaantuman yli ja antaa turvaa myös palkansaajille, Ihalainen sanoo.

TT:n johtaja Seppo Riski pitää palkkoja riittävinä, mutta veroja turhan korkeina.

-Meillä on tietysti vielä pienenä kansantaloutena heikko kilpailu markkinoilla. Ja toinen asia on se, että meillä on yksi korkeimpia palkansaajien veroasteita. Sitä vastoin teollisuustyöntekijöiden palkkataso on kansainvälisesti hyvinkin kilpailukykyinen, Riski toteaa.

Työmarkkinoiden keskusjärjestöjen johtajat istuvat tupo-pöytään iltapäivällä.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 11.10.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot