Mainos
Mainos

Tupo-neuvottelut käyntiin ensi viikolla

Työmarkkinajärjestöt ja pääministeri Paavo Lipposen sopivat tänään, että neuvottelut vähintään kaksivuotisesta tulosopimuksesta aloitetaan ensi viikolla.

Pääministeri Lipponen tapasi työmarkkinajohtajat aamupäivällä. Osapuolet olivat samaa mieltä siitä, että monivuotiseen tuporatkaisuun tulisi pyrkiä. Ratkaisun raamit pyritään kasaamaan lokakuun aikana, jotta liitot voisivat tehdä omat ratkaisunsa marraskuussa. Valmista on määrä syntyä joulukuussa.

Lipposen mielestä lähtökohdat laajan tulosovun löytämiseksi ovat hyvät. Yksi keskeisimmistä kiistanaiheista on kuitenkin palkankorotusten taso.

Lipponen vihjaili kokoontumisessa, että hallitus saattaisi tulla vastaan tupon aikaansaamisessa mm. veroratkaisuilla. Hän ei kuitenkaan kertonut asiasta tarkemmin. Keskusjärjestöistä kaksi ei vielä ole tehnyt päätöstä tulosopimukseen pyrkimisestä. Toimihenkilöiden STTK ja työnantajien TT päättävät asiasta myöhemmin tällä viikolla.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme