Mainos
Mainos

Tupo-neuvottelut keskeytettiin

Tuloneuvotteluissa ei päästy ratkaisuun maanantaina, kuten alun perin oli tavoitteena. Neuvottelut keskeytettiin hieman ennen klo 17:ää ja niitä jatketaan tiistaina aamupäivällä kello 10.

Sopimuksen syntymistä jarrutti erityisesti SAK:n viime metreillä nostama kiista toisen vuoden palkankorotuksen muodosta.
SAK:n hallintoelimille ei kelvannut malli, jossa jälkimmäisen sopimusvuoden korotus olisi prosenttimääräinen. Monien lähteiden mukaan asiasta oli päästy jo aiemmin neuvottelijoiden kesken pitkälle yhteisymmärrykseen.

SAK on perinteisesti ajanut markkamääräisiä korotuksia, jotka suosivat pienituloisia. Yleensä lopputuloksena on ollut ns. sekalinja, jossa pienituloisemmat saavat korotuksen markkamääräisenä ja suurituloisemmat prosenttikorotuksina. Tällainen malli oli nyt tekeillä ensimmäiselle sopimusvuodelle.
SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) perusteli lisäajan ottamista lepoajan tarpeella pitkän neuvottelurupeaman jälkeen. Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton TT:n varatoimitusjohtaja Tapani Kahri oli toiveikas, että vielä avoinna olevat asiat pystytään ratkaisemaan tiistaina.

Lipponen perui Pariisin-matkansa

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) peruutti tuponeuvottelujen katkeamisen takia tiistaiksi suunnitellun Pariisin-vierailunsa. Lipposen oli tarkoitus tavata matkallaan pääministeri Lionel Jospin ja keskuspankin pääjohtaja Jean-Claude Trichet.
(STT) (STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme