Mainos

Tupo-ratkaisu on syntynyt

Keskitetty tulopoliittinen ratkaisu on syntynyt. Sopimus syntyi varhain aamulla pitkän neuvottelun tuloksena.

Kaikki työmarkkinaosapuolet ovat hyväksyneet kaksivuotista keskitettyä tuloratkaisua koskevan sopimuksen. Sopimus allekirjoitettiin puoli kahden aikoihin aamuyöllä.

Työmarkkinajärjestöjen johtajat ja valtion yhteyshenkilönä toimiva valtiosihteeri Raimo Sailas totesivat olevansa ratkaisuun tyytyväisiä.

Sopimuksen katsotaan olevan hyvä sekä työllisyyden, maan talouskehityksen että palkansaajien ostovoiman kannalta. Hallitus käsittelee sopimuksen kattavuutta myöhemmin tänään, minkä jälkeen se tiistaina antaa eduskunnalle esityksensä omasta tukipaketistaan.

Tietotekniikka liittokierrokselle


Tietotekniikan palvelualan neuvottelut tulosopimuksesta päättyivät tuloksettomina aamuyöllä. STTK:laisen Erton puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan tämä tarkoittaa sitä, että ala ei tule mukaan tulosopimukseen, vaan käy liittokohtaiset neuvottelut myöhemmin.

Sopimuksen piiriin kuuluu 30 000 toimihenkilöä Rinteen mukaan sopu kariutui erimielisyyksiin matka-aikaa koskevista säännöksistä.

Autoalalle ei sopua

SAK:n ja Akavan hallitukset ilmoittivat jo alkuillasta olevansa valmiita allekirjoittamaan sopimuksen.

SAK:laisen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton hallituksen mukaan autoliikenteessä ei ollut edellytyksiä saada annetussa aikataulussa liittoa tyydyttävää sopimusratkaisua.

Teollisuuden ja työnantajain TT:n mukaan keskusjärjestöjen arvioivat illalla yhdessä, onko tulosopimus riittävän kattava ja allekirjoitettavissa. TT:n työvaliokunnan mukaan yhä kesken olevilta aloilta olisi saatava ratkaisuun mennessä vielä sopimuksia.

-Keskiyöllä katsotaan, mikä tämä tilanne on. Luukku menee sen jälkeen kiinni, kuvasi johtaja Seppo Riski.

Myös STTK.n hallitus edellyttää kattavampaa neuvottelutulosta. Puheenjohtaja Mikko Mäenpää sai valtuudet allekirjoittaa sopimuksen, mutta sillä ehdolla, että vielä kesken olleissa neuvotteluissa syntyisi STTK:ta tyydyttävä neuvottelutulos.

Ahtaajille saatiin sopimus

Eilen saatiin sopimus vientiteollisuuden kannalta keskeiselle alalle eli satamien ahtaajille, kun Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ja työnantajia edustava Lastauttajain liitto hyväksyivät valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen yöllä tekemän sovintoesityksen. Myös autoliikenteen neuvotteluja käydään sovittelijan avustuksella.

Vaikka ahtausalan ratkeaminen helpotti tilannetta, AKT:n puheenjohtaja Timo Räty ennakoi iltapäivällä linja-auton- ja kuorma-autonkuljettajien sopimusneuvotteluista hankalia. Konsulttialalla on päästy neuvottelutulokseen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 02.12.2002).

Työnantajat ovat tyytyväisiä tupoon: "Liiallinen solidaarisuus karsittiin".

(Yhdeksän uutiset 02.12.2002).

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot