Mainos
Mainos

Tupo-ratkaisun tielle kasautuu uusia esteitä

Kemianliiton uudelleen valittu puheenjohtaja Timo Vallittu pitää puheita tupo-ratkaisusta turhina ennen kuin viime neuvottelukierroksen likapyykki on pesty. Tulilinjalla on erityisesti metalliliitto, joka Vallitun mukaan suorastaan haittasi muiden neuvotteluja.

SAK-lainen kemianliitto oli yksi niistä, jotka kevään palkkaneuvotteluissa onnistuivat lakkoilemaan itselleen muita paremmat korotukset. Niin ikään SAK-lainen metalliliitto puolestaan on jatkuvasti arvostellut näitä muita parempia sopimuksia.

Tänään kemianliiton puheenjohtaja Timo Vallittu varoitti naapuriliittojen arvostelun voivan johtaa pitkäänkin välirikkoon.
-Välirikko ole kaukana, jos teollisuuden suurimmassa ammattiliitossa jatketaan edelleen oppimestarina toimimista ja yksipuolisten ehtojen ja rajojen asettamista muiden järjestöjen toiminnalle, Vallittu sanoo. Erityisen ihmeellisenä hän piti metalliliiton vastavalitun johdon kantaa, jonka mukaan paremmin pärjänneiden liittojen edut pitäisi purkaa ennen kuin uutta tupo-ratkaisua voidaan tehdä.

Uuden tupo-ratkaisun tielle on kasautunut muitakin esteitä. SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalaisen mukaan lainsäädäntö on niin olennainen työelämää koskeva laki, että sen täytyy tyydyttää myös SAK:ta, ennen kuin on edellytyksiä solmia uutta tulopoliittista ratkaisua.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot