Mainos
Mainos

Tupo-ratkaisun tielle kasautuu uusia esteitä

Kemianliiton uudelleen valittu puheenjohtaja Timo Vallittu pitää puheita tupo-ratkaisusta turhina ennen kuin viime neuvottelukierroksen likapyykki on pesty. Tulilinjalla on erityisesti metalliliitto, joka Vallitun mukaan suorastaan haittasi muiden neuvotteluja.

SAK-lainen kemianliitto oli yksi niistä, jotka kevään palkkaneuvotteluissa onnistuivat lakkoilemaan itselleen muita paremmat korotukset. Niin ikään SAK-lainen metalliliitto puolestaan on jatkuvasti arvostellut näitä muita parempia sopimuksia.

Tänään kemianliiton puheenjohtaja Timo Vallittu varoitti naapuriliittojen arvostelun voivan johtaa pitkäänkin välirikkoon.
-Välirikko ole kaukana, jos teollisuuden suurimmassa ammattiliitossa jatketaan edelleen oppimestarina toimimista ja yksipuolisten ehtojen ja rajojen asettamista muiden järjestöjen toiminnalle, Vallittu sanoo. Erityisen ihmeellisenä hän piti metalliliiton vastavalitun johdon kantaa, jonka mukaan paremmin pärjänneiden liittojen edut pitäisi purkaa ennen kuin uutta tupo-ratkaisua voidaan tehdä.

Uuden tupo-ratkaisun tielle on kasautunut muitakin esteitä. SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalaisen mukaan lainsäädäntö on niin olennainen työelämää koskeva laki, että sen täytyy tyydyttää myös SAK:ta, ennen kuin on edellytyksiä solmia uutta tulopoliittista ratkaisua.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme