Mainos
Mainos

Tupoa neuvotellaan kolmivuotiseksi

Keskusjärjestöjen puheenjohtajat olivat koolla tänään kartoittaakseen keskitetyn työmarkkinaratkaisun edellytyksiä. Neuvotteluissa ei edetty, mutta niitä jatketaan torstaina iltapäivällä.

Neuvottelulähteistä kerrotaan MTV:n uutisille, että henki on rakentava, mutta suurimmat erimielisyydet saattavat syntyä palkankorotusten rakenteesta.

Työnantajapuoli edellyttää "äärimaltillisia" korotuksia, mutta kiistaa on erityisesti palkankorotusmallista. Työntekijäpuoli vaatii yleiskorotusta, mutta työnantajat alakohtaisia sovellutuksia. Myös keskeiset liitot on pidetty ajan tasalla keskusjärjestöjen neuvottelutilanteesta.

Sopimuskaudeksi hahmotellaan kolmen vuoden sopimusta, jossa viimeisen vuoden osalta olisi irtisanomismahdollisuus.

Tavoitteena on, että keskitetty sopimus – tai selvyys neuvottelujen jatkumisesta – olisi selvillä hallituksen budjettiriihen mennessä, joka pidetään 28. elokuuta.

Yksi takaraja on myös syyskuun alku, jolloin Teknologiateollisuus aloittaa liittokohtaiset sopimusneuvottelut.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot