Mainos
Mainos

Tupolle vihreää valoa

Kunta-alan ammattiliiton KTV:n puheenjohtaja Jouni Riskilä arvioi, että tulopoliittisen neuvottelutuloksen palkkaratkaisu jäi vaatimattomaksi. Kun palkka- ja veroratkaisua tarkastellaan kokonaisuutena, tulos on kuitenkin tyydyttävä. Ostovoima kasvaa sopimuksen mukaan molempina vuosina puolitoista-kaksi prosenttia. Tällaisen tuloksen saaminen liittokohtaisin sopimuksin vaatisi todella merkittäviä korotuksia, Riskilä huomautti tänään Torniossa.

SAK-lainen Rakennusliitto on päättänyt lähettää tupo-ratkaisusta saavutetun neuvottelutuloksen jäsenäänestykseen hyväksymissuosituksin. Suosituksesta päätti tänään kaksipäiväisen kokouksensa Kirkkonummella päättänyt liiton valtuusto. Sääntöjen edellyttämä jäsenäänestys pidetään 8-10. joulukuuta.

Myös Valtion ja erityispalvelujen ammattiliiton VAL:n puheenjohtaja Raimo Rannisto uskoi uuden tupon takaavan tasaisen ansiokehityksen. Rannisto puhui Vaasassa liittonsa valtuuston kokouksessa. Hän katsoi tupon vastaavan tavoitteita, joiden päämääränä on taata samanlainen ansiokehitys VAL:n edustamille toimialoille kuin työmarkkinoille yleensä.

Sähköalojen ammattiliiton puheenjohtaja Lauri Lyly moitti puolestaan työnantajia siitä, että sopimusalakohtaisten neuvottelujen alku on ollut tahmeaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme