Mainos
Mainos

"Tupon aika on pysyvästi ohi"

Leif Fagernäsi

Elinkeinoelämän Keskusliitto pitää paluuta tulopoliittisiin kokonaisratkaisuihin edelleenkin mahdottomana. Palkansaajien mukaan tupoa ei tule hylätä, vaan se pitäisi muokata vastaamaan tämän päivän vaatimuksia.

Huomenta Suomessa vierailleen toimitusjohtaja Leif Fagernäsin mukaan toimialojen erilaistuminen vie pohjan tupolta.

- Me emme näe mahdolliseksi sellaista keskitettyä ratkaisua, jossa samalla mittarilla mitataan kaikkia toimialoja. Se ei ole tästä maailmasta, Fagernäs toteaa.

Fagernäs peräänkuuluttaa yrityskohtaisia ratkaisuja. Hänen mukaansa tulisi antaa mahdollisuuksia kannustavaan palkkaukseen, joustavaan työvoiman käyttöön sekä muuhun paikalliseen sopimiseen.

- Meillä toimialojen väliset erot ovat varsin paljon suuremmat kuin niinä aikoina, kun keskitettyihin ratkaisuihin ryhdyttiin. Me tarvitsemme enemmän yrityskohtaisuutta. Sillä tavalla voidaan lisätä tuottavuutta, kun työvoima ei enää kasva, Fagernäs jatkaa.

(Huomenta Suomi 05.09.2008)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot