Mainos
Mainos

Tupon kohtalo ratkeaa yön aikana

Aiemmin lukkiutuneita tupo-neuvotteluita on ryhdytty jatkamaan tänään iltapäivällä. Neuvotteluiden loppusuora on alkanut, sillä SAK on asettanut huomisen takarajaksi ratkaisun syntymiselle. Alkuiltaan mennessä mainittavaa edistystä ei ollut tapahtunut, ja onkin todennäköistä että neuvottelut kestävät yön yli maanantaiaamuun saakka.

Ellei sopua synny, SAK luopuu yrittämästä keskitettyä sopimusta. Tässä tapauksessa neuvottelut siirtyisivät liittotasolle. Työntekijä- ja työnantajapuoli ovat olleet eri mieltä palkankorotuksen tasosta. Työmarkkinajärjestöt odottavat työnantajilta liikahdusta 1,8 prosentin palkkatarjoukseen. SAK:ssa sopimukseen vaaditaan ehdottomasti myös helatorstaiviikon vapaata ja työttömyysturvan parannusta. Akava pitää yhä kiinni korkeakoulutettujen matalapalkka-alojen ns. koulutuspalkkaerästä.

Tupo-kyselyistä eriäviä tuloksia

Tuoreen kyselyn perusteella suomalaiset saattaisivat hyväksyä maltilliset palkankorotukset, jos valtio samalla alentaa tuloveroja. Kansalaisille kelpaisi työnantajien tarjoama 1,8 prosentin palkankorotus, mikäli tuloverotusta samanaikaisesti lasketaan yhdellä prosenttiyksiköllä.

Asia käy ilmi Taloustutkimuksen Verkkouutisille tekemästä mielipidetiedustelusta. Kyselyyn vastanneista 44 prosenttia oli veronalennusten ja palkankorotusten yhdistelmän kannalla.

SAK sai eilen julkistamassaan kyselyssä varsin päinvastaisen tuloksen. Sen mukaan yli puolet suomalaisista pitää palkansaajajärjestöjen tavoittelemaa 3,8 prosentin korotusta työnantajien tarjousta oikeampana tasona.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme