Mainos
Mainos

Tupon mahdollisuutta selvitellään elokuussa

Hallitus ja työmarkkinajärjestöt aikovat elokuussa selvittää edellytyksiä kaksivuotiseen keskitettyyn tulopoliittiseen kokonaisratkaisuun.

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) tapasi työmarkkinajärjestöjen johtajia keskiviikkoaamuna. Uutta tuloratkaisua päätettiin tarkastella seuraavan kerran 20 elokuuta. Pääministeri piti tavoitteenaan, että päätös tuloratkaisusta saataisiin aikaan marraskuuhun mennessä.

Lipposen mukaan työmarkkinajärjestöjen kesken vallitsee yhteisymmärrys siitä, että periaatteessa tuloratkaisu sopisi aikaisempien hyvien kokemusten vuoksi myös tämänhetkiseen taloudelliseen tilanteeseen. Siten voitaisiin turvata työllisyys, kilpailukyky ja palkansaajien ostovoiman suotuisa kehitys.

Lipponen ei antanut lupauksia valtiovallan tuesta esimerkiksi julkisen sektorin palkkaongelmiin, vaan korosti pitkäjänteisen tulo- ja talouspolitiikan tuovan ratkaisun myös niihin. Pääministeri ei myöskään lähtenyt arvioimaan mahdollisten verokevennysten osuutta tuloratkaisun yhteydessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot