Mainos
Mainos

Tupon mahdollisuutta selvitellään elokuussa

Hallitus ja työmarkkinajärjestöt aikovat elokuussa selvittää edellytyksiä kaksivuotiseen keskitettyyn tulopoliittiseen kokonaisratkaisuun.

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) tapasi työmarkkinajärjestöjen johtajia keskiviikkoaamuna. Uutta tuloratkaisua päätettiin tarkastella seuraavan kerran 20 elokuuta. Pääministeri piti tavoitteenaan, että päätös tuloratkaisusta saataisiin aikaan marraskuuhun mennessä.

Lipposen mukaan työmarkkinajärjestöjen kesken vallitsee yhteisymmärrys siitä, että periaatteessa tuloratkaisu sopisi aikaisempien hyvien kokemusten vuoksi myös tämänhetkiseen taloudelliseen tilanteeseen. Siten voitaisiin turvata työllisyys, kilpailukyky ja palkansaajien ostovoiman suotuisa kehitys.

Lipponen ei antanut lupauksia valtiovallan tuesta esimerkiksi julkisen sektorin palkkaongelmiin, vaan korosti pitkäjänteisen tulo- ja talouspolitiikan tuovan ratkaisun myös niihin. Pääministeri ei myöskään lähtenyt arvioimaan mahdollisten verokevennysten osuutta tuloratkaisun yhteydessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme