Mainos
Mainos

Tupon rakentaminen alkoi tänään

Neuvottelut tupo-sopimuksen aikaansaamiseksi alkoivat tänään. Neuvotteluista ei odoteta helppoja, sillä mm. sopimuksen kattavuus ja palkankorotusten taso herättävät epäilyksiä neuvotteluosapuolissa.

Pääministeri Paavo Lipponen kävi jälleen tänään lupaamassa tukea tupon tekijöille. Myös työmarkkinajärjestöt pyrkivät antamaan neuvottelujen alkamisesta yksimielisen kuvan. -Voi sanoa että hyvin paljon oli yhdistäviä tekijöitä. Kaikki järjestöt tavoittelevat vähintään kahden vuoden sopimuskautta, kattavuus on kaikilla tavoitteena, totesi Teollisuuden ja Työnantajien johtaja Seppo Riski MTV3:n uutisissa.

Työmarkkinajärjestöjen ja hallituksen välejä hiertänee erityisesti kiista palkankorotuksista. Tilannetta vaikeuttaa mm. se, että jotku ammattiliitot sopivat keväällä yleistä linjaa suuremmista korotuksista. Myös tulosopimuksen kattavuudesta saattaa tulla ongelma.

Tavoitteena on kuitenkin, että ratkaisu olisi valmisu joulukuun alussa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme