Mainos
Mainos

Tuposta jättäytyneet harkitsevat aikataulun kiristämistä

Halua aikataulun muutoksiin on sekä ammattiliitoilla että Elinkeinoelämän keskusliitolla. EK haluaa teollisuus- ja kuljetusalat nopeasti työrauhan piiriin.

Useat tulopoliittisen sopimuksen ulkopuolelle jääneet alat selvittävät mahdollisuuksia aikaistaa työehtosopimuksiensa uusimista. Ensi vuoden puolella päättyviä sopimuksia on mm. kuljetusaloilla ja paperiteollisuudessa.

Neuvotteluja tai ainakin tunnusteluja käynnistetään jo paperiteollisuudessa, merenkulussa, rautatiealan liitoissa ja Postissa.

Halua aikataulun muutoksiin on sekä ammattiliitoilla että Elinkeinoelämän keskusliitolla. EK haluaa teollisuus- ja kuljetusalat nopeasti työrauhan piiriin.

Paperiliiton ja Metsäteollisuus ry:n edustajat tapasivat jo maanantaina. Nykyinen sopimus päättyy vasta toukokuussa, mutta siihen sisältyy neuvotteleminen palkankorotuksista jo nyt.

Myös Merimies-unioni ja varustamojen edustajat aikovat neuvotella lähiaikoina. Tuloksiin vaikuttavat etenkin hallituksen toimet merenkulun tukemiseksi. Alan sopimus päättyy helmikuussa.

Tupon ulkopuolella olevista aloista Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ja Rakennusliitto eivät harkitse sopimusaikataulujen muuttamista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot