Mainos
Mainos

”Turismi pysyy katastrofialueella ennallaan”

Jos matkan muualle kuin tuhoalueelle peruu ahdistuksen vuoksi, voi sen joutua tekemään omalla kustannuksellaan.

Jos esimerkiksi Thaimaassa turismi loppuisi, seuraukset olisivat varsin ikäviä, arvioi OK-matkojen toimitusjohtaja Vlasta Sipponen.

- Uskon, että kriisin kokonaistuhot moninkertaistuisivat. Matkailu tuo Thaimaalle tuloina 10 miljardia Yhdysvaltain dollaria vuodessa. Se myös työllistää paljon ihmisiä.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Sipponen kuitenkin uskoo, että Aasian katastrofi ei vie turismia lamaan tai alamäkeen.

- Suomalaisten matkustaminen on viime vuosina elpynyt, ja suomalaiset ovat matkustaneet ahkerasti. Nyt pitäisi erottaa tuhoalueelle ja muihin kohteisiin matkustaminen. Uskoisin, että turismi pysyy ennallaan. Asiakkaat hakevat väliaikaisesti ehkä muita kohteita, mutta toisaalta monet haluavat matkustaa edelleen esimerkiksi Thaimaahan.

Jos Aasian tuhot ahdistavat, keväälle varatun matkan voi perua. Sen voi kuitenkin joutua tekemään omalla kustannuksella.

- Kyllähän asiakas voi peruuttaa matkansa aina, mutta mukaan kuvaan voivat tulla valmismatkaehdot ja peruuttamisen voi joutua tekemään omalla kustannuksella. Väkisin ei kannata matkustaa, jos tuntuu pahalta. Jos matkakohde on kuitenkin todettu turvalliseksi, paha olo tai ahdistus eivät sellaisenaan riitä peruuttamiseen ilman kustannuksia. Asiasta kannattaa aina neuvotella matkanjärjestäjän kanssa, toteaa Sipponen.

Hän painottaa, että paniikkiin ei ole aihetta.

- Matkanjärjestäjät ovat vastuullista väkeä ja tarkastavat aina kohteensa ennakkoon. Olisi myös hyvä muistaa, että tuhon jälkeenkin on elämää. Katastrofialueilla tehdään jälleenrakennusta ja korjaustöitä, elämä jatkuu.

(MTV3)

(Huomenta Suomi Extra 04.01.2005)

(Seitsemän uutiset 04.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme