Mainos
Mainos

Turisti, Tunisian kaltaiset levottomuudet yleistyvät

Matkailijat joutuvat varautumaan Tunisian kaltaisiin levottomuuksiin vastedes yhä useammin. Näin uskoo tutkija, jonka mukaan Tunisia on tyyppiesimerkki kylmän sodan jälkeen lisääntyneistä valtioiden sisäisistä konflikteista.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtajan Mika Aaltolan mukaan turvallisuusuhkien vuoksi turistit liikkuvat yhä enemmän ryhmissä ja kokeneiden matkanjärjestäjien matkoilla.

Samalla matkanjärjestäjät ja viranomaiset joutuvat laatimaan suunnitelmia esimerkiksi evakuoinneista.

Levottomuudet karkottavat turisteja Tunisiasta

- Haluamme näyttää maailmalle, että Tunisiaan kannattaa matkustaa, huudahtaa Imed Salah Tunisian matkailuvirastosta.

Salah esitteli maataan Helsingin matkamessuilla tänään. Osastolla oli vielä päivällä hiljaista, ja moni oli ennakkoon kysynyt, osallistuuko maa messuille lainkaan.

- Olen kertomassa täällä ihmisille, että älkää peruuttako vielä matkojanne. Odottakaa kaksi viikkoa, jotta näemme, miten tilanne kehittyy, Salah toivoo.

Hänen mukaansa matkanjärjestäjät eivät ole toistaiseksi peruuttaneet matkoja runsain mitoin, mutta varausten tekeminen on hidastunut.

Turismi elintärkeää Tunisialle

Tunisian viime viikkojen levottomuuksien takia turisteja on paennut maasta, viimeiset suomalaiset turistit palasivat kotiin keskiviikkona.

- Ymmärrämme, että suomalaiset ovat huolissaan, mutta tilanne paranee päivä päivältä, Salah vakuuttaa.

Hän korostaa, että matkailu on Tunisialle elintärkeää.

- Turismi on toiseksi suurin tulonlähde Tunisiassa. Jos ihmiset alkavat peruuttaa matkojaan, työttömyys kasvaa.

Matkamessut aukeavat yleisölle huomenna. Varsinaisia näytteilleasettajia on runsaat 400 yli 70 maasta, mikä on kolmisenkymmentä enemmän kuin vuosi sitten.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme