Mainos
Mainos

Turistien määrä kasvoi tammikuussa

Venäläisturistit olivat tammikuussa ylivoimaisesti suurin matkailijaryhmä suomalaisissa majoitusliikkeissä.

Matkailijamäärä kasvoi tammikuussa vuodentakaisesta. Tämän vuoden tammikuussa ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymisiä kirjattiin Suomen majoitusliikkeissä lähes 422 000 vuorokautta, mikä on runsaat 18 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymisissä oli 3 prosentin nousu edellisvuodesta. Kaikkiaan yöpymisten kokonaismäärä kasvoi 8 prosenttia vuoden 2005 tammikuusta ja kohosi 1,1 miljoonaan. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja.

Venäläiset olivat viime vuosien tapaan tammikuun ylivoimaisesti suurin matkailijaryhmä. Venäläisille kirjattiin 158 000 yöpymisvuorokautta, missä oli noin 50 prosentin kasvu vuodesta 2005. Myös brittejä, virolaisia ja yhdysvaltalaisia turisteja kävi enemmän kuin vuotta aiemmin. Saksalais- ja ranskalaismatkailijoiden määrä sen sijaan väheni.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme