Mainos
Mainos

Turistit hämmästelevät tyhjää Helsinkiä

Samalla kun iso osa paikallisista on jättänyt Helsingin taakseen, autiossa kaupungissa vaeltaa useita turisteja.  

Monet kaupungin turisteista ovat kaupungissa päivän viettäviä risteilyvieraita, joille suomalaisten juhannuksen vietto on tullut täytenä yllätyksenä.

– Emme tienneet juhannuksesta, joten yllätyimme, että kaikki on kiinni. Olisimme halunneet mennä katsomaan Musiikkitaloa, mutta se oli suljettu, kertovat yhdysvaltalaiset sisarukset Nashwa ja Nura Bawab.  

Sisarukset ovat lähinnä kiertäneet Kauppatorilla, jossa myyjät ovat työskennelleet tänään normaalisti. Texasista kotoisin olevat sisarukset kertoivat viipyvänsä vain yhden päivän ja jatkavansa sitten matkaa risteilyaluksella.

Hiljaisuus vastasi odotuksia  

Toisaalta osaa turisteista kaupungin hiljaisuus ilahduttaa.

 – Tiesimme, että täällä on juhannus, joten kaupungin tyhjyys ei haittaa meitä. Se vastasi odotuksiamme, kertoo sveitsiläinen pariskunta Peter ja Desiree Rechner.   

Yhdysvalloissa New Yorkissa ja Italiassa asunut pariskunta kertoo arvostavansa Suomen turvallisuutta ja rauhallisuutta. Heille hiljaisuus tuntuu siksi jopa ihanalta.  

Molempia kiinnosti tutustua suomalaiseen juhannuksen viettoon, mutta mitään erityisiä aktiviteetteja pariskunta ei ollut kaupunkijuhannukselle

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme