Mainos
Mainos

Turistivene upposi Vaasassa - 22 ihmistä joutui merihätään

Turisteja kuljettanut pieni risteilyvene on uponnut lähellä Raippaluotoa Vaasan edustalla. 22 ihmistä joutui merihätään Ida-veneen ajettua karille pian lähdön jälkeen. Aluksessa oli 19 matkustajaa ja 3 miehistön jäsentä.

MTV3 Uutisten toimittaja Outi Airola Vaasasta kertoo, että veneen matkustajien ja Merivartioston mukaan alus oli kulkenut merimerkin väärältä puolelta ennen karille joutumistaan.

- Veneen pohjaan tuli rytäkässä iso halkeama ja laivan peräpää alkoi painua saman tien alas. Paikalla olleet kertovat kaiken tapahtuneen hyvin nopeasti, Airola selvittää.

Lähistöllä oli yksityisveneitä, jotka pääsivät nopeasti apuun. Myös pelastuslaitos saapui paikalle nopeasti.

Onnettomuushetkellä oli Merivartioston mukaan hyvä sää, mikä helpotti pelastustöitä. Kaikille matkustajille jaettiin myös nopeasti pelastusliivit.

- Hetken aikaa tilanne oli ollut pelottavakin, mutta miehistö oli toiminut todella nopeasti irrottaessaan veneen pelastuslautan vesille, Airola kertoo.

Veneen matkustajat oli saman tien kuljetettu Merivartioston veneellä läheiseen Raippaluodon saareen. Eräs naismatkustaja oli Airolan mukaan loukannut kätensä ja hän oli hieman shokissa, mutta muuten tilanne oli rauhallinen.

- Paniikkia ei syntynyt, sillä miehistö oli ohjannut matkustajat heti veneen etuosaan, kun peräpää oli alkanut upota.

Vene on nyt kokonaan uponnut.

Ida-alus kuljettaa turisteja Vaasan saaristossa. Matka-aika on kokonaisuudessaan noin neljä tuntia.

(MTV3)

Katso Outi Airolan juttu Vaasasta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme