Mainos
Mainos

Turkin EU-jäsenyys arveluttaa suomalaisia

MTV3:n teettämän kyselyn mukaan lähes seitsemän kymmenestä suomalaisesta vastustaa Turkin liittymistä unioniin, vaikka maa täyttäisi jäsenyysehdot.

Suomalaisten mielipiteet Euroopan unionin laajentumisesta jakaantuivat MTV3:n kyselyssä eri maiden välillä selvästi. Mieluisin uusi jäsen suomalaisille on Islanti. Valtaosa vastaajista ottaisi jäsenyyttä vielä harkitsevan Pohjoismaan mukaan unioniin. Vastustajien määrä jäi alle kymmenesosaan.

Kysymykseen "Tulisiko Turkki hyväksyä EU-jäseneksi, kun se täyttää jäsenyysvaatimukset" vastaus oli tyly. Lähes seitsemän vastaajaa kymmenestä ilmoitti vastustavansa Turkin liittymistä unioniin. Jäsenyyden puolella oli vain yksi viidestä.

Balkanin maat koetaan kaukaisina

Myös entisen Jugoslavien maiden mukaantuloon näytetään suhtautuvan nihkeästi, vaikka Montenegro, Serbia ja Makedonia ovat jo virallisesti ehdokasmaita. Lähes puolet vastaajista ei hyväksyisi Länsi-Balkanin maista mukaan yhtäkään. Vain osan maista unioniin huolisi noin joka viides, ja sama määrä vastaajia toivottaisi tervetulleiksi koko joukon.

Merkittäviä eroja vastauksissa ei eri ikäryhmien tai eri alueilla asuvien välillä ollut, eikä koulutuskaan kyselyssä näkynyt.

Merkillepantavinta lienee, että viidesosa alle 24-vuotiaista ei osannut ottaa laajentumiskysymyksiin kantaa lainkaan.

Think If Laboratories Oy toteutti kyselyn verkkopaneelina 27.6. - 3.7 välisenä aikana. Kyselyyn vastasi 1.760 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Tulosten virhemarginaali on ± 3 %.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot