Mainos
Mainos

Turkin presidentti siirsi Suomen-matkaansa

Helsingin Sanomien mukaan Turkin presidentti perui vierailunsa, koska hän loukkaantui reaktioista, jotka turkkilaispoliisin sunnuntainen käytös on nostattanut EU:ssa.

Turkin presidentin Ahmet Necdet Sezerin ensi viikoksi suunniteltu Suomen-vierailu on lykkääntynyt. Tasavallan presidentin lehdistöpäällikön Maria Romantschukin mukaan syynä olivat Sezerin aikatauluongelmat.

- Tällaisia ohjelmaan liittyviä ongelmia tuli viime hetkellä. Ei se sen dramaattisempaa ollut, Romantschuk vakuutti. Romantschuk lisäsi, että uutta ajankohtaa vierailulle ei kuitenkaan ole vielä sovittu.

Helsingin Sanomat kirjoitti tänään, että vierailu olisi peruttu kokonaan ja että Turkissa arveltaisiin Sezerin loukkaantuneen Turkin poliisin EU:lta saamasta kritiikistä kovista otteistaan sunnuntaisen mielenosoituksen yhteydessä. Ihmisoikeusasiat olivat lisäksi laajasti esillä EU:n laajentumiskomissaarin Olli Rehnin vieraillessa Turkissa hiljattain.

Sezerin piti matkustaa päivän vierailulle Suomeen maanantaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme