Mainos
Mainos

Turkiselinkeino harkitsee laatusertifikaatin käyttöönottoa

Turkistuottajien mielestä laadukkaalla työllä ansaittu myönteinen julkisuuskuva on paras keino vastata eläinoikeusaktivistien iskuihin.

Vaasassa tänään kokoontuneet turkistuottajat myönsivät, että toiminnaltaan entistä ennakoimattomampi eläinoikeusaktivismi on saanut jalansijaa Suomessa, eivätkä kohteena olevat elinkeinot, esimerkiksi turkistarhaus voi tähän tosiasiaan vaikuttaa.

Turkistuottajat Oy:n toimitusjohtaja Pirkko Rantanen-Kervinen totesikin, että turkiselinkeino voi vaikuttaa omaan julkisuuskuvaansa vain tekemällä oman työnsä niin laadukkaasti kuin mahdollista. Kaikki luontoa ja eläimiä hyödyntävät toimialat ovat jatkuvasti suurennuslasin alla, ja se on näille suuri haaste, ei pelkästään uhka. Rantanen-Kervinen puhui lauantaina Vaasassa Suomen turkiseläinten kasvattajain liiton vuosikokouksessa.

Rantanen-Kervinen muistutti tarhaajia, että vaikka turkisnahkojen markkinatilanne onkin tällä hetkellä hyvä, niin nahkojen ostajat ovat tulleet entistä laatutietoisemmiksi. Lähitulevaisuudessa onkin odotettavissa, että myös turkistarhoilta edellytetään jonkinasteista laatusertifiointia. Kuluttajat haluavat tietää täsmällisesti tuotteiden alkuperästä ja tuotantotavasta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme