Mainos
Mainos

Turkistarhaajat tehneet huonoista tarhoista ilmoituksia

Alan huonoihin toimijoihin tuskastuneet turkiseläinkasvattajat ovat alkaneet tehdä ilmoituksia toisistaan.

Turkiseläinkasvattaja Esa Rantakangas sanoi MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa, että alalla ollaan tietoisia muutamasta "mädästä omenasta".

- Ongelma on se, että meillä ei ole pääsyä näihin muutamaan pahimpaan tapaukseen. On kysymys ihan yksittäisistä tapauksista. Tuottajat ja etujärjestömme ovat ilmoittaneet heistä viranomaisille.

Rantakankaan mukaan olisi suotavaa, että turkistarhojen puutteista kuvamateriaalia keränneet eläinaktivistit tulisivat avoimesti tutustumaan tiloille, vaikka ilmoittamatta.

- Väittäisin, että lähes kaikki turkiseläinkasvattajat olisivat valmiita siihen, että tullaan päivällä, tutustutaan tilanteisiin ja voidaan kertoa, mistä on kysymys. Silloin voidaan katsoa myös ne sairasosastot, joista näissä aineistoissakin on kuvia.

Rautakankaan mukaan esimerkiksi tarkastuksia tekevät eläinlääkärit toimivat näin.

- He eivät ilmoita tarkastuksesta etukäteen. He ajavat tilalle, soittavat, että olen täällä ja nyt tarkastetaan. Siinä ei ole aikaa piilotella mahdollisia epäkohtia.

MTV3:n 45 minuuttia kertoi eilen, että kymmenillä turkistarhoilla on vammautuneita ja hoitamattomia eläimiä.

(MTV3)

Katso turkiseläinkasvattaja Esa Rantakankaan haastattelu: (Huomenta Suomi 17.2.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme