Mainos
Mainos

Turkistarhaiskujen tekijöitä saadaan harvoin kiinni

Poliisin mukaan Suomesta tehdyistä turkistarhaiskuista vastaa tietty, alle sadan ihmisen joukko. Vaikka turkistarhaiskujen tekijöistä on usein vahvat epäilyt, on tekijöitä vaikea saada kiinni.

Eilen Juuassa Pohjois-Karjalassa tapahtunut turkistarhaisku oli kolmas laatuaan tänä vuonna. Tekijät tunkeutuivat yöllä turkistilalle ja avasivat yhteensä 1400 häkkiä. Jopa 600 sinikettua karkasi.

Isku oli hyvin suunniteltu: tekijät tiesivät, että tarhassa ei ole hälyttimiä, ja poistuivat jälkiä jättämättä. Vahinkojen maksimoimiseksi tunkeutujat veivät myös kettujen siitoskortit.

Poliisin mukaan turkistarhaiskujen tekijöitä on vaikea saada kiinni, vaikka iskujen tekijöistä on usein vahvat epäilyt. Poliisin mukaan tuomioiden vähyys johtuu siitä, että syyteharkinnan kestäviä todeisteita on vaikea löytää. Etenkin vartioimattomille turkistarhoille tunkeutumista on poliisin mukaan erittäin vaikea todistaa.

- Sitä voi verrata Citymarkettiin. Avoimet ovet, otat tavaran ja lähdet kävelemään, toteaa Risto Nyholm Närpiön poliisista.

Länsi-Suomen poliisin alaisuuteen perustettiin vuonna 2003 laittoman aktivismin vastainen yksikkö. Nelihenkisen yksikön tärkein tehtävä on valistaa tarhaajia, että valvontaa lisättäisiin turkistiloilla.

- Ne on tullut semmoiseen tilanteeseen nämä tarhaajat, että niiden on pakko tehdä jotain tälle avoimien ovien päivälle, jos he haluavat jatkaa laillista elinkeinoaan, Nyholm jatkaa.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana turkistarhoille on tunkeuduttu yhteensä noin 70 kertaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme