Mainos
Mainos

Turkistarhauksella menee paremmin kuin aikoihin

Turkistarhauksen vastaiset iskut ovat tuottaneet vesiperän. Elinkeinolla menee nimittäin nyt paremmin kuin pitkiin aikoihin. Sekä turkisten kysyntä, että nahoista saatava hinta ovat olleet jatkuvassa nousussa. Tutkimusten mukaan myös suomalaisten suhtautuminen tarhauselinkeinoon on myönteisempi kuin koskaan ennen.

Kaikki viime aikojen tutkimukset osoittavat, että suomalaiset eivät hyväksy laillista elinkeinonharjoittamista vastaan kohdistuneita iskuja. Kaksi kolmesta suomalaisesta suhtautuu tarhaukseen myönteisesti ja vain kuusi prosenttia hyväksyy eläinaktivistien toimet.

Kun vasarat tänään paukkuvat Vantaan turkishuutokaupassa, on paikalla 350 ulkomaista ostajaa ja hintojen uskotaan nousevan reilusti yli maaliskuun ennätyslukemien. 90-luvun alun lamavuosista hinnat ovat nousseet kolminkertaisiksi ja kysyntä senkun kasvaa.

(Erkki Valtamäki / MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme