Mainos
Mainos

Turkistuottajat: Vaalirahaa kymmenelle ehdokkaalle

Turkistuottajat Oyj jakaa kevään eduskuntavaaleissa rahaa kymmenelle ehdokkaalle. Summa on yhteensä 15 000 euroa, eli 1 500 euroa ehdokasta kohti.

Päivi Mononen-Mikkilä. Kuva: Turkistuottajat oy

- Haluamme nyt toimia avoimesti. Ehdokkaan tulee sitoutua siihen, että hänen nimensä voidaan mainita verkkosivuillamme, kertoo Turkistuottajat Oyj:n viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Päivi Mononen-Mikkilä.

- Ehdokkaita tulee kaikista eduskuntapuolueista paitsi luonnollisesti vihreistä. Julkistamme nimet lähiviikkoina, kunhan ne on vahvistettu, Mononen-Mikkilä toteaa.

Turkistuottajien valitsema linja on uusi. Yhtiö on ennenkin tukenut poliitikkoja, mutta nimiä ei ole tavattu antaa julkisuuteen. Viime kesänä yhtiö tosin myönsi tukeneensa pääministeri Mari Kiviniemen ja myös monien edeltävien pääministerien vaalityötä.

Kohutilat syyniin

Turkistuottajat Oyj sanoo yllättyneensä MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa julkaisemasta turkiseläinten kärsimystä todistaneista videoista.

Huutokauppayhtiö on käynnistänyt toimenpideohjelman sellaisten tilojen varalta, joilla paljastuu mahdollisia laiminlyöntejä eläinten kohtelussa. Toimenpideohjelma pannaan nyt toimeen kaikilla niillä tiloilla, joilta Oikeutta Eläimille -järjestö on paljastanut kuvia.

Ilmiannetut turkistarhat tarkastetaan. Mikäli tiloilla ilmenee puutteita, niiden korjaamiseksi annetaan lyhyt määräaika.

- Jos puutteita ei ole korjattu, Turkistuottajat Oyj lopettaa tilan rahoituksen eikä ota tilan nahkoja myyntiin, Mononen-Mikkilä kertoo.

Turkistuottajat Oyj on kansainvälinen turkishuutokauppayhtiö. Sen päätehtävä on turkisnahkojen välitysmyynti kansainvälisissä huutokaupoissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme