Mainos
Mainos

Turkkiin virtaa lisää apua

EU-komission puheenjohtajan Romano Prodin tavannut pääministeri Paavo Lipponen sanoo, että EU lähettää Turkkiin lisäapua 180-240 miljoonaa markkaa. Summa käytetään asuntojen rakentamiseen.

Turkki, pelastusmiehet tyossa


Lipponen toivoo, että tragedian jälkiselvittely kehittää EU:n ja Turkin välisiä suhteita. Turkin pitempiaikaista avustamista on määrä pohtia Saariselällä ensi viikolla järjestettävässä epävirallisessa ulkoministerien kokouksessa.

Tähän mennessä EU on lähettänyt Turkin järistysalueille humanitaarista apua vajaalla 12 miljoonalla markalla.

SPR:n teltat tänään Turkkiin

Suomen Punainen Risti lähettää tänään yli 200 telttaa Turkin maanjäristysalueelle.

Turkin maanjaristys, telttakyla


Lähetykseen on koottu kaikki saatavilla olevat teltat SPR:n keskusvarastolta Tampereelta ja suomalaisen telttatehtaan varastosta. Telttoihin pystytään majoittamaan vähintään tuhat ihmistä.

Turkin viranomaiset aikovat hankkia teltat vielä noin 75 000 ilman kotia jäänelle.

Suomen Punainen Risti on tähän mennessä välittänyt apua Turkkiin 2,7:n miljoonan markan arvosta.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot