Mainos
Mainos

Turku hakkaa Helsingin asuinpaikkojen suosiovertailussa

Taloustutkimuksen tekemässä kyselyssä selvitettiin suomalaisten muuttoaikomuksia, muuttohalukkuutta sekä kaupunkien imagoja asuinpaikkoina. Kyselyn mukaan Tampere on Suomen suosituin asuinpaikkakunta.

Turun tori

Toiseksi suosituin asuinpaikkakunta on Jyväskylä, ja kolmannelle sijalle tuli Turku. Pääkaupunki on suosituimpien asuinpaikkakuntien joukossa vasta neljännellä sijalla.

Kyselyssä selvitettiin myös kaupunkien houkuttelevuutta yhdeksän eri tekijän suhteen. Näitä tekijöitä ovat mm. työpaikkojen tarjonta, opiskelumahdollisuudet, sijainti sekä harrastusmahdollisuudet. Edellä mainittujen tekijöiden perusteella houkuttelevin paikkakunta on Tampere, toiseksi houkuttelevin Turku, kolmanneksi Jyväskylä ja neljänneksi Helsinki.

Kyselyyn vastanneista suomalaisista viisi prosenttia aikoo muuttaa asuinpaikkakuntansa varmasti tai melko varmasti seuraavan vuoden aikana. Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi yhteensä 4509 suomalaista, joiden ikä vaihteli 15 vuodesta 74 vuoteen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot