Mainos
Mainos

Turku on tämän kesän matkailuhitti

Kesä on kotimaanmatkailun kulta-aikaa. Suomalaiset pakkaavat autot ja levittyvät ympäri koko maan.

Matkailu kotimaassa.fi -lehden päätoimittaja Ahti Oksmanin mukaan tähän on yksi selkeä syy: tarjontaa on kesällä niin valtavasti.

– Suosituimpia ovat tietysti huvipuistot ja muut lasten kohteet, ne ovat kestosuosikkeja. Mutta yleisesti matkustetaan koko maahan, Oksman sanoo.

Oksman uskoo, että tulevan kesän hittikohde on Kulttuuripääkaupunki 2011, eli Turku ja sen saaristo.

– Turku ja oikeastaan koko Varsinais-Suomi ovat esillä kulttuuripääkaupungin takia. Henkilökohtaisesti uskon, että sinne matkustaa todella paljon ihmisiä.

Vaikka Turussa on tänä kesänä poikkeuksellinen tarjonta, ovat Oksmanin mukaan myös esimerkiksi Tampere, Oulu ja Rovaniemi suosittuja kohteita.

Miten suomalaiset valitsevat matkakohteensa?

Matkakohteen valinta riippuu tietysti siitä, ketä matkalle on lähdössä. Kotimaassa matkustaa erityisesti lapsiperheet.

– Lapsiperheet menevät hyvin pitkälti lasten ehdoilla. Tietysti he myös katsovat, kuinka hyvin kohde palvelee vanhempia, Oksman sanoo.

Perheet hakevat Oksmanin mukaan lomakohdetta myös harrastustensa perusteella. Harrastamismahdollisuus on etusijalla ja oheipalvelu tulee siinä sivussa. Myös etäisyys kotoa ja käytössä oleva aika vaikuttavat kohteen valintaan.

Kaupungit pyrkivät markkinoimaan itseään "must"-kohteena. Oksmanin mukaan ihmiset kuitenkin matkustavat omien mieltymystensä mukaisesti.

– Se joka pitää Porin Jazzeista menee sinne, se joka tahtoo nähdä kesäteatteria ottaa sellaisen suunnan.

– Oheispalveluna katsotaan mitä muuta siellä on.

Kotimaan matkailussa mökkeily on edelleen vahvin vaihtoehto.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme