Mainos
Mainos

Turku piilottaa 500 Martti Lutheriksi tuunattua kylpyankkaa reformaation juhlavuoden kunniaksi

Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta, mutta luterilaisella kirkolla on tätäkin suuremmat pirskeet. Turku juhlistaa reformaation 500-vuotisjuhlavuotta suurella ankkajahdilla.

Tiistaina 31. lokakuuta 2017 tulee kuluneeksi tasan 500 vuotta siitä, kun saksalainen Martti Luther julkaisi kuuluisat teesinsä.  Sen seurauksena syntyi myös luterilainen kirkko.

Sunnuntaina 29. lokakuuta Turku piilottaa 500 sataa Lutheriksi tuunattua kylpyankkaa. Ankkoja voi etsiä kello 9 lähtien Turun tuomiokirkon ympäristöstä ja Kupittaanpuistosta. Kello 12 alkaen niihin voi törmätä myös pääkirjastossa ja sen piha-alueella. Löytäjät saavat pitää ankkansa.

Osallistujat voivat jakaa löytöjään sosiaalisessa mediassa tunnuksella #suuriankkajahti.

Myös maailmalla uskonpuhdistuksen, eli reformaation kunniaksi on tuotettu lukuisia muitakin Luther-tuotteita piparimuoteista oluisiin.

Valtakunnallista reformaatioviikkoa vietetään 30. lokakuuta–5. marraskuuta. Merkkivuoden päätapahtumat on järjestetty Turussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme