Mainos
Mainos

Turku sai Ruissalon

Valtion omistukseen jäävät kuitenkin kasvitieteellinen puutarha ja Kallanpään alue.

Turun kaupunki ja Suomen valtio ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka vahvistaa Turun omistusoikeuden Ruissaloon. Saarella on arvokas luonnonsuojelualue ja kasvitieteellinen puutarha. Se on myös kaupunkilaisten virkistysalue.

Sopimuksen mukaan Turku sitoutuu perustamaan Ruissalon Natura 2000 -luonnonsuojelualueet ja huolehtimaan niistä. Valtion omistukseen jäävät kasvitieteellinen puutarha ja pieni Kallanpään alue.

Natura-alueita on Ruissalossa 780 hehtaaria. Saaren luonnon monimuotoisuutta kuvastaa se, että siellä on tavattu 80 puulajia ja 558 eri putkilokasvilajia. Lisäksi Ruissalo on kansainvälisestikin merkittävä lintualue.

Venäjän keisari ja Suomen keisarillinen senaatti luovuttivat Ruissalon Turun kaupungille vuonna 1845. Epäselvyys omistuksesta syntyi vuonna 1998, kun valtio haki Ruissalolle lainhuutoa uuden maakaaren voimaantulon jälkeen.

Sopimuksen allekirjoittivat valtion puolelta valtiovarainministeri Eero Heinäluoma ja budjettineuvos Helena Tarkka sekä Turun kaupungin puolelta kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen ja kaupunginlakimies Antero Kastemaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme