Mainos
Mainos

Turku sijaitsi ennen saarella?

Kaivaukset vahvistavat Turun keskustan olleen 1400 -luvulla saarella.

Aivan Turun sydämessä oli 1400 -luvulla suurehko saari laitureineen ja ranta-aittoineen. Mm. tämä teoria saa vahvistusta Turun keskustassa tänä kesänä tehdyissä arkeologisissa kaivauksissa.

Pääkirjaston tontin kaivaustyöt ovat tuoneet kaupungin muinaisen historia lähelle ohikulkijoita ja kiinnostus on ollut suurta.

Maakuntamuseo on saanut vahvistusta kiistanalaiselle teorialle siitä, että 1400 -luvulla koko alue olisi sijainnut parin kilometrin pituisella saarella. Arvoitukseksi sen sijaan ovat jääneet paalutukset, joiden alkuperää tai käyttötarkoitusta ei ole pystytty selvittämään.

Turun rikas keskiaika on tuottanut kaivajille laatikkokaupalla muinaislöytöjä. Luokittelu ja laskeminen ovat vielä kesken, mutta tähän mennessä tiedetään ainakin se, että paikalla on asunut varakasta herrasväkeä böömiläisine lasipikareineen ja saksalaisine keramiikkakannuineen.

Mielenkiintoinen löytö on myös 1700 -luvun viemäriputki. Nyt tuohella vuorattu, männystä koverrettu rööri on museossa kertomassa muinaisista insinööritaidoista. Paikalle rakennettava Turun uusi pääkirjasto saanee hieman modernimman versionsa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 02.09.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme