Mainos
Mainos

Turkulaiset ja helsinkiläiset naiset saavat keuhkosyövän muualla asuvia naisia useammin

Naisten keuhkosyövissä on Suomessa suuret alueelliset erot. Keuhkosyöpää sairastavat eniten helsinkiläiset, uusmaalaiset ja turkulaiset naiset.

Syöpärekisterin tuoreiden tilastojen mukaan vähiten tupakan aiheuttamaa keuhkosyöpää on puolestaan Pohjois-Karjalassa asuvilla naisilla. Pirkanmaalla naisten keuhkosyöpien määrä on laskenut selvästi.

Syöpärekisterin mukaan nyt keuhkosyöpään sairastuu 20-30 vuotta sitten tupakoinnin aloittaneet.

Miesten keuhkosyöpien määrä on laskenut ja naisten hivenen noussut. Se tappaa yli 2000 suomalaista joka vuosi, kun kaikkiaan syöpäkuolemien määrä on vuodessa noin 10 000.

Naisten yleisin ja tappavin syöpä on rintasyöpä ja toiseksi tappavin on viime vuosina yleistynyt keuhkosyöpä. Rintasyöpään kuolee vuosittain noin 800 naista ja keuhkosyöpään noin 600.

Miesten kohdalla tappavin on keuhkosyöpä, johon kuolee vuosittain noin vajaat 1500 miestä. Yleisin on toiseksi eniten syöpäkuolemia aiheuttava eturauhassyöpä.

Reilut 60 prosenttia selviää syövästään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot