Mainos
Mainos

Turmakopterin kapteenin etsintöjä laajennettu

Vartiolaiva Merikarhu kuvaa merenpohjaa viistokaikuluotaimella ja lähettää tarvittaessa robottikameran tarkastamaan kaikuluotaimella havaittuja kohteita.

Copterlinen kopteriturmassa kadonneen pilotin etsintöjä on laajennettu yhä suuremmalle alueelle. Vartiolaiva Merikarhu on jo luodannut merenpohjaa useiden satojen metrien säteellä hylystä. Merenpinnasta ja rannoilta turmakopterin kapteenia etsivät rajavartiolaitoksen Dornier-lentokone ja virolainen meripelastuskopteri.

- Pintaetsintää tehdään koko Tallinnanlahden alueella jopa Tallinnan majakalle asti, komentajakapteeni Mikko Hyyppä Suomenlahden merivartiostosta kertoi uutistoimisto STT:lle päivällä.

Merikarhu kuvaa pohjaa viistokaikuluotaimella. Tallinnan edustan merenpohjan kivet ja kivikot sekä ihmisen jättämät jäljet eli pohjassa makaava romu hämäävät etsijöitä, sillä ne erottuvat tutkakuvassa selvästi.

- Jos siellä näkyy joku mielenkiintoinen kohde, alus pysähtyy ja sinne lasketaan robottikamera Rov, joka tarkastaa mikä siellä on, Hyyppä kuvailee vedenalaista etsintää.

- Jos se on sellainen kohde, joka pitää nostaa pintaan, sukeltaja nostaa sen.

Valitettavasti tällaista kohdetta ei ole vielä löydetty. Kadonneen lentäjän löytäminen on Hyypän mukaan vaikeaa, mutta mahdollista.

- Tuuria tarvitaan myös, hän sanoi.

Merikarhun etsintöjä ei haittaa pimeys merenpinnan yläpuolella eikä heikko näkyvyys pohjassa.

- Viistokaikuluotain on kuten tutka. Se lähettää äänikaikua ja piirtää kuvaa sen mukaan. Robottikamera taas voi mennä niin lähelle kohdetta, että etsintöjä voidaan jatkaa, vaikka näkyvyys heikkenisi, Hyyppä kuvaili.

Merikarhu keskeytti eilisiltana etsintätyöt, kun hylyn nostamista alettiin valmistella. Samalla aluksen miehistö sai levätä kolmen päivän työn jälkeen. Vartiolaiva jatkaa luotausta mahdollisesti huomennakin, jos etsintää johtavat Viron viranomaiset sitä pyytävät.

- Päätöksiä tehdään aina päivä kerrallaan, Hyyppä toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme