Mainos
Mainos

Turmakopterin mustan laatikon purkuun tarvitaan ulkopuolista apua

Helikopterionnettomuutta tutkivan lautakunnan suomalaisjäsenen mukaan Suomessa tai Virossa ei ole tarvittavaa laitteistoa turmakopterin ohjelmanauhoittimen ja lennon rekisteröintilaitteen tietojen purkuun.

Mereen pudonneen Copterlinen turmakopterin mustan laatikon tutkimiseen tarvitaan ulkopuolista apua. Onnettomuutta tutkivan lautakunnan suomalaisjäsenen Hannu Melarannan mukaan Suomessa tai Virossa ei ole laitteistoa turmakopterin lennon rekisteröintilaitteen ja ohjelmanauhoittimen tietojen purkamiseen.

- Siihen tarvitaan ulkopuolista apua, kertoi Melaranta uutistoimisto STT:lle.

Musta laatikko irrotettiin tänään kopterin noston jälkeen. Lautakunta ei ole Melarannan mukaan vielä päättänyt, minne musta laatikko lähetetään tutkittavaksi. Hän ei myöskään halunnut arvioida aikataulua.

- Sen päätöksen puheenjohtaja tekee aikanaan, Melaranta sanoi.

Turmakopteri kuljetetaan tänään tutkintapaikalle, mutta Melarannan mukaan lautakunta ei aloita käytännön työtä vielä.

- Tässä on nyt torstain aamukuudesta tehty töitä, lepotauko on jossain vaiheessa paikallaan, Melaranta muistutti.

Aluksi virolaiset viranomaiset puhuivat kahdesta mustasta laatikosta. Myöhemmin tarkentui, että kyseessä oli yksi laatikko, jossa on kaksi tärkeää toimintoa: toinen nauhoittaa lentäjien puheita ja toinen rekisteröi lentotietoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme